Batch 44

Batch44_Label_Post

Sött och starkt intill vintern

Ett experiment som faktiskt inte blev dumt alls. Så det kan gå.

Stout har jag pratat om tidigare är en väldigt rolig sort att göra på grund av att det går att göra med så många olika smaker, det kan bli hur komplext som helst, om bryggaren önskar.
Den här stouten är inte speciellt komplex, den innehåller bara en mängd olika maltsorter, mjölksocker och hasselnöts- och chokladextrakt som jag har använt mig av tidigare med gott resultat. Det låter som en mängd olika saker hade kunnat bli skräp med ölet men innehållet är väldigt vanligt i stout och porter, därför var jag väl aldrig riktigt osäker på om den skulle gå att dricka men att den skulle bli godare än jag tänkt mig är ett stort plus.

Stouten blev väldigt stark vilket känns, inga alkoholtoner går att tyda i och med att den är väldigt söt och stort utbud av andra smaker som ligger som ett täcke över. Som vanligt är det enklare att känna halten om den är väldigt kall men ingen ska dricka den kall heller, den är menad att förtäras vid 12-15c, inga undantag.
Jag ville göra något starkt med lite mer smak än bara “stout”, det fick jag definitivt och eftersom det är ett eget recept går det att förfina men också experimentera vidare, spännande!

info

Scroll to Top