Batch 35

Batch35_Label_Post

Öl med feber!

Första ölen jag gjort med frukt och det rikligt!

Bryggd på klonreceptet Mango Feber DIPA från Brewski som är en väldigt god öl och jag vill givetvis inte missa att ha en fruktöl i listan, trots att det tog 34 batcher innan det hände.
Jag har bryggt med bär, kakaonibs och extrakt tidigare men inte med frukt, metoden jag använde för att få med frukten i ölet var genom att tillsätta den fryst när jäsningen hade börjat stanna av. Jag tillsatte den fryst för att undvika infektion och det finns ett annat sätt jag övervägde att göra, genom att mosa mangon och sedan pastörisera den för att bli av med bakterier och sedan tillsätta den som en purée. Jag misstänkte att det kunde bli jobbiare att få ut ölet sen via kranen men framförallt valde jag fryst eftersom det är så smidigare men allting tål att utvärderas.

Ölet blev riktigt gott och jag vågar säga att det är det godaste ölet jag har gjort vilket är riktigt roligt eftersom det är första gången med frukt.
Det är med andra ord inte sista gången jag gör den här typen av öl och det var riktigt tråkigt att jag fick ut så få flaskor. Med starkare öl har jag inte haft möjlighet att göra så stor batch eftersom mäsken blir för stor men det kan finnas en lösning i form av dubbelmäskning. Jag ska definitivt testa dubbelmäskning för det hade varit suveränt att kunna göra full volym även om ölet ska bli väldigt starkt.

info

Scroll to Top